המדריך לכלב החדש בבית - מספר דברים שחשוב לדעת.
כלב חדש בבית
הכנסת כלב חדש הביתה יכולה להיות מרגשת מאוד ומורטת עצבים בו זמנית.
האם הכלב יאהב את הבית החדש?
האם קנינו את כל הציוד החיוני שצריך?
האם הוא יאכל את הנעליים שלי?
אין ספק שזאת הרפתקה, אבל היא לא צריכה להלחיץ.
חשוב מאוד לדעת מה מצופה לנו עם הכלב החדש שהצטרף אלינו וזה יקל על התהליך.
ימים ראשונים בבית
הימים הראשונים של הכלב בבית אלו ימי הסתגלות – ימים שבהם הכלב לומד את כללי הבית, איך מצופה ממנו להתנהג, את שגרת היום-יום ולוח הזמנים.
חשוב להיות סבלניים ולתת לכלב זמן להתאקלם בקצב שלו- הרבה ליטופים, ישיבה ברוגע לידו, והכי חשוב – אהבה! יעזרו לכלב להרגיש בטוח בבית החדש ולהתאקלם יותר מהר. בדרך כלל זמן זה נמשך שבועיים.
יש לשים לב שהיומיים-שלושה הראשונים הם ימים שבהם הכלב כנראה יישן הרבה, לא בטוח שיאכל את האוכל, ואולי אפילו תופיע צואה רכה. אם הבחנתם בתסמינים אלו אין סיבה להילחץ. אגב, זה נכון גם לגבי מעבר דירה עם הכלב. בעצם בכל מקום חדש שהכלב מגיע אליו.
בנוסף, הגיוני שנבחין בהתנהגויות כגון הסתתרות, הרס (כתוצאה מלעיסה / גירוד הדלת), הטלת צרכים בתוך הבית וכדומה.
באופן כללי, יש לקחת בחשבון שרק לאחר שבועיים תראו את האופי האמיתי של הכלב, כאשר תסתיים תקופת ההסתגלות והוא ירגיש יותר בנח.
כדי להקל על הכלב החדש אפשר לעשות מספר דברים:
- ספקו לכלב אזור בטוח ונוח להתחבא בו, כלבים הם חיות מאורה ואוהבים “להתחבא” כדי לישון שינה עמוקה. אופציה מעולה שאפשר ורצוי להשתמש היא כלוב אילוף (לחצו כאן) בגודל המתאים, מומלץ לכסות אותו בסדין ישן/מפה יפה (למשקיענים שביננו- אפשר לקנות פלטת עץ יפה ולהניח מעל כדי שנוכל להניח מעל הכלוב חפצים שונים), כדי להחשיך את האזור הפנימי ולדמות תחושה אמיתית של מאורה. בצורה הזו הכלוב יהפוך למקום הבטוח של הכלב – החדר שלו. בנוסף, הכלוב הוא כלי יעיל מאוד לאילוף ולחינוך הכלב בתקופה ההסתגלות בבית.
- מקמו את קערות האוכל, המים, המיטה ואת הצעצועים באזור שהוגדר מראש (עדיפות ליד המקום שלו שהגדרנו ואפילו בתוכו) הכווינו את הכלב למקום הזה, תשבו לידו ותלטפו אותו כדי שיבין ששם המקום הבטוח.
- הקפידו על שגרת האכלה ויציאה לטיולים: הידיעה מתי אוכלים ומתי יוצאים לטיול עוזרת לכלב להיות רגוע במהלך היום.
- הקפידו על הלך רוח רגוע, כלבים מרגישים כשאנחנו בלחץ/פחד/עצב/שמחה/התרגשות ועוד ולומדים לקשר את הרגשות שלנו לסיטואציות מסוימות. ככל שאנחנו נשאר רגועים – ככה גם הכלב שלנו.
- שימו לב שאתם לא מעמיסים על הכלב עם המון מבקרים בטריטוריה החדשה או פעילויות ארוכות במקומות חדשים במהלך השבועיים הראשונים, ומתרכזים בעיקר בחשיפה והרגלה של הכלב לאזור שקרוב לבית. אחרי שיתרגל ויבין שהסביבה בטוחה, נוכל להתחיל לחקור אזורים חדשים.
- ספקו לכלב אתגרים מנטליים כגון התעסקות בעצמות, משטחי ליקוק או צעצועי האכלה אינטראקטיביים (לדוגמא: קונג וובלר / קונג גיירו) . דבר זה יכול לעזור לכלב לשחרר את המתח בצורה חיובית וחוסכת הרס בבית.
מספר דגשים נוספים שחשוב ליישם במידה ומדובר בגור חדש שמצטרף הביתה:
- נכין את מרחב הבית – גורים מלאים באנרגיה ותוך כדי לומדים להכיר את העולם האנושי. גורים מאוד סקרנים והדרך שלהם לחקור היא בעיקר בעזרת הפה. חשוב לסדר את הבית, להרים חפצים שהכלב עלול להכניס לפה כגון נעליים וגרביים, למנוע גישה לפח הזבל, לכבלי חשמל, לעציצים בתוך הבית ועוד.
- גדר גורים תעזור מאוד במקרה הזה כדי למנוע “תאונות” צרכים בתוך הבית, מניעת גישה חופשית לחפצים תשמור עליו בטוח בזמן שאין ביכולתנו להשגיח עליו ותעניק לנו קצת שקט נפשי. כאן תוכלו לראות כמה אופציות נחמדות לגדר שמתאימה לגורים.
- החלפת מזון – קודם כל חשוב לברר עם הבית גידול/עמותה שהכלב הגיע ממנו איזה מזון הכלב אכל עד כה ולקנות מזון דומה (מבחינת סוג הבשר, לא חייב בדיוק אותה חברה).
החלפת המזון, מהאוכל הישן שקיבלתם מבית הגידול/עמותה כשאימצנו את הכלב, לאוכל החדש שקניתם לגור. צריכה להיעשות לאט ובהדרגתיות. אם אפשר, התחילו לערבב כמויות קטנות של האוכל החדש שלהם עם האוכל הקודם שהם רגילים אליו. כשהגוף שלהם מתרגל למזון החדש (אפשר לדעת לפי הצואה: קשה = התרגל \ רכה = עדיין לא התרגל), אפשר להגדיל את הכמות של המזון החדש ולהפחית מהכמות של המזון הישן. גורים צריכים לצרוך הרבה קלוריות ביום כדי לגדול ולהתפתח בצורה תקינה. על כל שק אוכל רשום כמה גרם של מזון הכלב צריך לאכול בהתאם למשקלו – עצה שלנו- כשמדובר בגור בין 2-6 חודשים – תשימו קצת יותר מהכמות הרשומה.
- שימו לב לבעיות רפואיות אפשריות – שימו לב לכל שיעול, התעטשות, עייפות, קלקול קיבה אצל הגור החדש. גורים צעירים רגישים יותר למחלות מכיוון שהמערכת החיסונית שלהם עדיין מתפתחת וגילם הצעיר הופך אותם ליותר רגישים לרמת סוכר נמוכה בדם, התייבשות ובעיות אחרות.
אפשר לשים לב לבעיות רפואיות כשנראה הקאות/ שלשולים/ אפאטיות או כל שינוי בהתנהגות. במידה ושמתם לב לתסמינים אלו יש לפנות לייעוץ ווטרינרי.
יש לכם עוד שאלות?
לכל שאלה נוספת, מוזמנים לפנות בוואטסאפ למספר 054-5950525